Грейна елхата пред центъра "Рокфелер"

  • 03 декември 2020 11:27

  • 280
  • 0
Грейна елхата пред центъра "Рокфелер"
© Getty Images

Празничният сезон в Ню Йорк започна с традиционното запалване на светлините на елхата пред центъра "Рокфелер", но без обичайното струпване на хора, съобщават Асошиейтед прес и ДПА.

Тази година празничната церемония беше недостъпна за обществеността, тъй като като коронавирусната пандемия продължава да бушува в САЩ, предава БТА.

Спектакълът, който се организира за 88-ма година, беше излъчен на живо по телевизията. Церемонията включваше и предварително записани изпълнения на звезди като Доли Партън, Гуен Стефани и Кели Кларксън.

Коледната елха пред центъра "Рокфелер", между клоните на която вече греят 50 000 разноцветни светлинки, ще остане осветена до началото на януари. Желаещите да я зърнат ще трябва да спазват определени правила.

Наблюдението ще става от предназначени за целта места, като времето ще бъде ограничено. Празнично настроените хора, желаещи да се полюбуват на елхата, ще трябва да носят маски и да спазват социална дистанция.

Тази година в "ролята" на главно коледно дърво на САЩ влезе норвежки смърч с височина 23 метра и тегло от около 11 тона. Елхата беше издигната пред центъра "Рокфелер" в средата на ноември.

Коледното дърво стана обект на закачки от потребителите в социалните мрежи, които го намериха за "унило" след издигането му. Елхата привлече внимание и благодарение на малката сова "гратисчийка", намерена в клоните й.

Novini.bg
280 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини