Грейна празничната елха и в Момчилград

  • 02 декември 2020 10:52

  • 226
  • 0
Грейна празничната елха и в Момчилград
© Община Момчилград

Светлините на празничната елха в Момчилград бяха запалени символично във вторник вечер. За да се избегне струпването на хора на едно място, това стана на централния площад, където беше украсено живо иглолистно дърво. Заради въведените ограничения не беше организиран обичайният празничен концерт с участието на деца от Момчилград.

За да се спази традицията, две деца изпяха коледна песен. Последва поздравление от кмета на община Момчилград Илкнур Кязим. Сред присъстващите на площада бяха председателят на Общинския съвет Ерсин Юмер, зам.-кметовете Айхан Осман и Гюлюзар Исмаил, секретарят на общината Зихни Дурмуш.

Въпреки COVID-19 коледният дух дойде в София

"Тази година посрещаме празниците Коледа и Нова година в условията на пандемия от коронавирус. Всички ние в Момчилград знаем, че празниците са празници когато са споделени. Свикнали сме да го правим. Тази година ще празнуваме далеч от нашите близки и роднини, за да се опазим, но и да опазим тях. Време е да бъдем отговорни - към нас, към нашите близки, към околните, за да преодолеем това изпитание и да се върнем към обичайното ежедневие", отбеляза градоначалникът.

Последвайте канала на

Novini.bg
226 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини