Рядка бяла камила е заснета в Китай

  • 29 септември 2020 14:55

  • 468
  • 0
Рядка бяла камила е заснета в Китай
© Pixabay

Изключително рядка бяла камила е заснета в Китай, пише в. "Дейли стар".

Невероятната гледка е снимана в национален парк в страната. Смята се, че това е първият път, в който камера запечатва толкова рядко животно. Специалистите обясняват, че белият му цвят се дължи на липсващ ген, предаде БТА. 

Служители на Националния резерват за диви камили "Ананба" смятат, че за първи път в света е забелязана камила с изцяло бяла козина.

Кенгуру-албинос в зоокъта в Павликени

Впечатляващите кадри показват 11 камили, които идват на водопой. Бялото животно се откроява сред тях като "възпален палец".

Експертите отбелязват, че е необичайно за животни с бяла козина или албиноси да достигат зрялост в естествена среда, тъй като цветът им ги прави лесно откриваеми за хищници.

Уан Синай от Асоциацията за защита на диви камили потвърждава, че животното, уловено на камера, "определено е дива камила". Той обяснява, че липсващ ген е причина за белия й цвят. Липсата на същия ген се наблюдава и при белите тигри и лъвове.

Зоопаркът във Варна отчита бум на бебета албиноси

От асоциацията се надяват на възможността да изучат бялата камила отблизо, за да установят дали тя е с бледа кожа и розови очи, което означава, че е албинос.

Снимките и кадрите на бели животни и албиноси са рядкост. Миналата година във Великобритания беше заснет рядък фазан албинос. По-рано през същата година за първи път в естествена среда беше забелязана чисто бяла панда. Единственият известен в света орангутан албинос е засечен в естествения му хабитат в Борнео.

Последвайте канала на

Novini.bg
468 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини