Сексуалната активност поддържа младостта на жените

  • 08 юни 2020 11:50

  • 1512
  • 0
Сексуалната активност поддържа младостта на жените
© Pixabay

Специалисти от университета на Мичиган, САЩ, са установили, че сексът оказва положително влияние върху външността на жените и им помага да съхранят младостта си, пише сп. "Journal of Sexual Medicine".

Според изследователите редовният оргазъм повишава нивата на естрогена - хормон, потискащ процеса на стареене. Запазва се и концентрацията на колаген, който е важен за поддържането на младежката кожа, предаде БТА. 

Новите мерки на Острова: Ще може да се прави секс, само ако...

Освен това по време на секс се ускорява сърцебиенето, в резултат на което се повишава притокът на кръв. Така органите и кожата получават повече кислород. Благодарение на подобреното кръвообращение след полов акт кожата често изглежда свежа.

Независимо проучване, проведено в продължение на 10 години и обхванало над 3500 души, установява, че сексуалната активност влияе на външния вид. За целите му група доброволци са оценявали друга група хора, опитвайки се да познаят възрастта им. Оказало се, че мъжете и жените, чиято възраст е подценена със 7-12 години, водят по-активен сексуален живот.

Novini.bg
1512 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини