Работилница на Дядо Коледа отвори врати в Градската художествена галерия в Благоевград

  • 09 декември 2019 15:21

  • 271
  • 0
Работилница на Дядо Коледа отвори врати в Градската художествена галерия в Благоевград
© Булфото (архив)

Работилница на Дядо Коледа отвори врати в Градската художествена галерия в Благоевград.

В нея се включват деца от основните училища в града, които под ръководството на преподаватели от Центъра за личностно и творческо развитие, ще творят картички и коледна украса.

С музика и танци възпитаници от школите в града дадоха начало на творческия процес на малките помощници на Дядо Коледа. Работилницата откри зам.-кметът по хуманитарните дейности в общината - Василиса Павлова. шредаде БТА.

Деца украсиха елхата на общинската администрация в Търговище

Тя обясни, че картичките и сувенирите, изработени по време на работилницата, ще бъдат продавани на благотворителен базар. Средствата от него ще са в помощ на единайсетгодишно момче от града, което се нуждае от лечение. "Нашата идея е децата още от малки да свикват да помагат, да бъдат съпричастни с другите и да им подават ръка, когато имат нужда", каза още Василиса Павлова.

Тази вечер започва и друга инициатива, свързана с коледните празници. От 18:00 часа във фоайето на общината деца от града ще слушат любими приказки и истории в "Часът на приказния разказвач". В обособен кът коледното настроение се пренася в административната сграда. За децата ще има топло мляко и курабийки, а приказките тази вечер ще разказват актьори от Драматичен театър "Никола Вапцаров".

"Часът на приказния разказвач" продължава до края на седмицата. В четенето ще се включат и актьорите от кукления театър, а в петък в образа на разказвач ще влезе кметът Румен Томов.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
271 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини