Двойно ферментиралата бира предпазва от затлъстяване и укрепва съня

  • 30 ноември 2019 16:01

  • 1155
  • 0
Двойно ферментиралата бира предпазва от затлъстяване и укрепва съня
© gettyimages

Учени установиха, че двойно ферментиралата бира съдържа много пробиотични микроби, които носят различни ползи - като се започне от поддържане на теглото и се стигне до укрепване на съня, съобщава БТА.

Учените са работили с белгийски бири като "Хогардън" и "Вестмале трипъл", които са двойно ферментирали - веднъж в пивоварната и втори път в бутилката. Втората ферментация увеличава алкохолното съдържание и променя вкуса, той става по-силен и сух. При нея обаче дрождите са различни от тези за традиционната бира.

Октоберфест приключи със 7,3 милиона литра изпита бира

"Получавате по-силна бира, която е много, много полезна" - каза проф. Ерик Класен, специалист по чревни бактерии от университета на Амстердам. "Не даваме оправдание на хората да пият повече бира. В големи концентрации алкохолът е вреден, но ако пиете по една такава бира дневно, ще бъде добре за вас".

Учени от университета на Небраска установиха, че някои бутилки бира съдържат до 50 милиона пробиотични или "добри " бактерии. Попаднат ли в храносмилателната система, те убиват съперниците си - "лошите" бактерии, които предизвикват всякакви болести.

Мая Йорданова
1155 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини