Учени опровергаха хипотеза за човешката еволюция

Учени от университета на Юта заключиха, че еволюцията на човека е станала в много различни от днешните екосистеми, съобщи Физ.орг.

По този начин бе поставена под съмнение хипотезата, че предците на Хомо сапиенс са живели в условия, които са аналогични с тези в националния парк Серенгети в Танзания.

Били анализирани данни за над 200 днешни общности бозайници в Африка и други над 100 изчезнали подобни общности, които са съществували в източната част на континента през последните 7 милиона години.

Оказало се, че преди 700 хиляди години общностите бозайници се различавали съществено от срещащите се днес - имало голямо разнообразие на хранещата се с растения мегафауна, например слонове, като при това не преобладавали преживните животни, както днес.

Древните животни консумирали голямо количество растения и това допринесло пожарите да са малко.

Преди около 1 милион години общностите бозайници започнали да напомнят повече днешните. Възможно е това да се дължи на комбинирания ефект от появата на повече пасища и сух климат. Това на свой ред довело до увеличаване популацията на преживните животни.

Коментари

 1. 2019.10.09 | 18:07

  Човек не може да еволюира.
  Ако можеше така нареченият вид Р О М щеше да придобие човешки вид след толкова усилия.

  1. 2019.10.11 | 16:51

   до к: Явно си пример за обратна еволюция! Ако имаше такова нещо де! Но май си просто затъпял индоктриниран паразит! Това е обратното на еволюцията и само то се наблюдава -регрес и измиране на видове! Никой не е показал усложняване или създаване на нови видове! Няма еволюция 'умнико' к !

  2. 2019.10.09 | 23:37

   Еволюцията не води непременно към усложняване. Пример за това е обратната еволюция на паразитните червеи. Всяко съвпадение на примера с магалите не е случайно.

 2. 2019.10.09 | 22:17

  Еволюцията е недоказан процес! Сиреч, научно никой не го е видял, и чул! Недоказуемо нещо! Няма еволюция, индоктринирани човечета, събудете се!

  1. 2019.10.11 | 13:10

   До к: Бог са го виждали и чували множества човеци! Говори на Своите си, защо да се хаби за тези дето Го хулят и не искат?! Науката доказва Сътворение и Потоп, а не еволюция индоктринирани човечета! Вземете, четете и помислете над фактите!

  2. 2019.10.09 | 23:45

   Не го е видял и чул , но виждаме творенията му . Е , някои са избрали да се отклонят от Божественото начало у тях и се кефят на невежеството си .

  3. 2019.10.09 | 23:36

   Сериозно ли? Ами тогава и БОГ никой не го е видял и чул. Недоказан е. Събуди се и ти сектантче.

 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Любопитно

още

Анкета

Слушате ли подкасти?

Слушате ли подкасти?

Избрано от Интернет