Калифорнийски университет открива институт за научно изследване на добротата

  • 26 септември 2019 14:02

  • 252
  • 1
Калифорнийски университет открива институт за научно изследване на добротата
© pixabay

Да помогнеш на колега, да се погрижиш за възрастен съсед, да пропуснеш кола в задръстване - всички тези прояви на добронамереност вече ще се изследват научно от Института за добротата, предаде БТА.

Той бе открит като филиал на Университета в Калифорния в Лос Анджелис.

В прессъобщение висшето учебно заведение уточни, че новата структура ще възприеме интердисциплинарен подход при изучаването на добротата през призмата на еволюцията, биологията, психологията, икономиката, културата и социологията.

"Институтът за добротата Бедари към Университета в Калифорния цели да бъде антипод на сегашния световен политически модел, на насилието и напрежението", изтъква Даниъл Хънт, декан на Факултета за социални науки към престижния калифорнийски ВУЗ.

Новосъздаденият институт ще търси отговор на въпроса защо добротата, която е заложена във всеки един от нас, е толкова рядко явление в съвременния свят. Научни изследвания установиха по безспорен начин, че постъпки, свързани с добротата, имат благотворно влияние върху физическото и психичното здраве на извършителите, припомня агенцията.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
252 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Червената книга

2019.09.26 | 14:22

1

Толкова ли са редки случаите, че институт са вдигнали да ги изучава?

Добави коментар

Водещи новини