Международни парашутисти тренират край София

  • 15 юли 2019 14:36

  • 529
  • 0
Международни парашутисти тренират край София
©

Jump Dogs или Скачащите кучета е английски отбор по куполна акробатика, който този уикенд бе на тренировъчен лагер на летище Радомир, край София.

Общо петима парашутиста и един видеооператор, който ги заснема, скачат от височина 2400м и веднага разтварят куполите си, за да могат да подреждат различни фигури с парашутите си или летят с големи знамена, за да предоставят невероятно зрелище в небето за всякакви събития - от частни градински партита до международни шоута. Членовете на отбора имат общо 150 години опит и повече от 21 100 скока! Те идват от различни страни и са с различни професии, които упражняват ежедневно, а скачането за демонстрации е допълнително хоби и страст.

Макар голяма част от тях да са родени в Англия, в отбора има и новозеландец, португалец и южноафриканец. Някои от тях са сред най-добрите бивши британски войници от парашутен полк, членове на военния отбор за парашутни демонстрации "Червените дяволи" /Red Devils/. В момента само един от тях работи като парашутист, останалите са банкер, техник към Бърза помощ, началник оперативна сигурност, технически мениджър в компания за лечение на диабет, собственик на PR агенция.

Освен момчетата в отбора, с тях пътуват и две дами, които им помагат в най-отговорната работа - скатаването, или прибирането на парашутите обратно в раницата, за да са готови за следващ скок. Керън е родена в Кипър, управител на търговска фирма доста години, бивш инструктор по колоездене, вече професионален скатавач, а Джули е и парашутистка, носител на четири световни рекорда на Гинес с британския дамски отбор за формации.

Отборът остана очарован от българското гостоприемство, вкусна храна и прекрасните условия за тренировки, които получиха. Домакин на тренировъчния лагер е Skydive Sofiа, единствената сертифицирана по международните стандарти компания за парашутни скокове у нас.

Последвайте канала на

Novini.bg
529 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини