Да полетиш като птица

  • 12 март 2019 11:04

  • 638
  • 0
Да полетиш като птица
© Getty images

Човекът винаги се е опитвал да полети в небето, било то за да достигне слънцето, или просто заради самото усещане. А сега с помощта на специално облекло всеки може да се рее като птица.

На летището до Радомир, само на 50 км от София, от този месец за първи път в България се предлага сертифициран курс за полет с уингсют, или костюм с криле.

Скоковете се извършват от самолет на височина 4200м, като се иска опит от минимум 200 скока с парашут преди това, за да може да владеят тялото си, защото костюмът превръща тялото в безпилотен самолет, който трябва да бъде прецизно управляван.  Курсът включва три скока с инструктор, наземна подготовка и видеозаснемане, за да бъде анализиран скокът и поправени грешките, както и пълна екипировка, разказват от Skydive Sofia.

Българската Скайдайвинг Асоциация предоставя на членовете си възможност да използват безплатен костюм за курса и първите си полети, така че да могат да напреднат по-бързо и да не известират в по-малък размер костюм, който е за начинаещи. За да се достигне до нивото в екстремните клипове, където хората летят между скали и на сантиметри от зъберите, се иска много опит и умения и за съжаление много често инцидентите са фатални.

Скоковете от самолет с костюм се наричат уингсютинг, и са сравнително безопасни, подлежат на регулации и обучение, като е важно скачащият да е максимално подготвен, за да може да се забавлява по време на това екстремно изживяване.

Последвайте канала на

Novini.bg
638 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини