Зала с динозаври ще има в Природонаучния музей в Пловдив

  • 26 ноември 2018 14:27

  • 794
  • 0
Зала с динозаври ще има в Природонаучния музей в Пловдив
© Pixabay

Зала с аниматроник модели на динозаври ще има до средата на следващата година в Природонаучния музей в Пловдив, съобщи пред журналисти директорът му Огнян Тодоров.

Тя се помещава в бившата зала "Лотос", която се подготвя да приеме своите 12 експоната. Акцент в нея ще е 8-метров тиранозавър. Планирано е да има представители на ходещи, летящи и плуващи видове динозаври, като те ще дишат, ще се движат и ще издават звуци. Помещението ще бъде и декорирано с растителност от период Креда.

До момента община Пловдив е отпуснала 74 000 за подготвянето на интериора в бившата зала "Лотос", а за закупуването на експонатите ще са необходими между 180 и 190 000 лева, поясни Огнян Тодоров, като за това ще бъде обявена обществена поръчка. В момента тече и проектирането на топла връзка между новата зала и експозицията "Ботаника".

Обмисля се още и разкриването на място с телескоп за наблюдение на звезди, който да допълни и завърши цялостно работещия планетариум.

Директорът на музея отбеляза, че институцията е увеличила приходите си, като до момента те с 35 000 лева повече спрямо миналата и се очаква годината да приключи над 200 000 лева приходи от посещения. Като най-посещавани и атрактивни сред посетителите са залите с живи екземпляри - аквариумът и залата с пеперудите "Тропик".

Подготвя се и още едно помещение за водни обитатели.

Novini.bg
794 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини