Бременната Меган се сдоби със "защитна" маорска мантия (снимки)

  • 31 октомври 2018 13:22

  • 1574
  • 0
Бременната Меган се сдоби със "защитна" маорска мантия (снимки)
© Getty Images

Съпругата на британския Принц ХариПринц ХариПринц Хенри Чарлс Албърт Дейвид Маунтбатън-Уиндзор, херцог на Съсекс (на английски Henry Charles Albert David), - Меган МаркълМеган МаркълМеган, херцогиня на Съсекс (на английски: Meghan, Duchess of Sussex), родена Рейчъл Меган Маркъл (на английски:, се сдоби с традиционна маорска мантия, наречена короваи. Тя я получи по време на посещението си в град Роторуа в Нова Зеландия в последния ден от визитата на Принц ХариПринц ХариПринц Хенри Чарлс Албърт Дейвид Маунтбатън-Уиндзор, херцог на Съсекс (на английски Henry Charles Albert David), и съпругата му в тази страна, предаде ДПА.

Мантията е направена от лен и фазанови пера. Тя беше подарена на бременната знатна персона на пищна и пъстра маорска церемония. Подаръкът подчертава позицията на Меган като влиятелна жена. Жените винаги са имали водеща роля в историята на маорите, разказва Норма Стърли, създателката на мантията.

Кралица Елизабет II  получи подобна мантия, когато посети Роторуа при обиколката си след коронацията си през 1954 г. Новозеландската премиерка Джасинда Ардърн се превърна в звезда, когато като бременна също облече подобна мантия по време на визита в Бъкингамския дворец миналата година.

Мантията ще защитава Меган по време на нейната бременност. Загръщането й в нея ще й даде сила, топлина и любов, казва Стърли, създателката на мантията за съпругата на Принц ХариПринц ХариПринц Хенри Чарлс Албърт Дейвид Маунтбатън-Уиндзор, херцог на Съсекс (на английски Henry Charles Albert David),.

В дизайна на мантията бяха втъкани сини, златни, бели и червени копринени нишки, вдъхновени от герба на херцога и херцогинята на Съсекс.

По-късно днес във финалния ден на 16-дневната им обиколка в Австралия, Нова Зеландия, Фиджи и Тонга Меган и Хари посетиха природен парк и се "срещнаха" с две малки киви, родени само преди три дни. Знатната двойка кръсти мъничетата с имената Коха, което означава от маорски "подарък" и Тихей, което идва от маорски израз, означаващ "да вдъхнеш живот". Меган и Хари се запознаха и с програма за отглеждане на киви, предаде Ройтерс.

 

Според анализатори тихоокеанското турне на Меган е затвърдило статута й на звезда, отбелязва Франс прес.

 

Меган и Хари участваха в 76 прояви по време на тази обиколка в бившите британски колонии. Понякога Меган носеше по четири различни тоалета на ден. Тя участваше в някои странни спортни прояви, като хвърляне на ботуш, галеше дечица, ръкуваше се с непознати хора, дори направи сама бананов кейк за чаено парти в Австралия.

Меган произнесе и речи, насърчаващи каузата на жените. В тях тя сподели трудностите си да финансира университетското си образование в САЩ и пледира за по-достъпно образование, особено за момичетата, които по този начин могат да изградят едно невероятно бъдеще не само за себе си, но за всички около тях.

Последвайте канала на

БТА
1574 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини