Различните хлябове по света

Знаете ли, че има над 100 000 вида хляб. В различни култури и религии той е символ на различни неща и е на особена почит. Хлябът се смята за свещена храна, която трябва да присъства на всяка маса. foodpanda, направи кулинарна обиколка из различни страни по света, за да ви запознае с традиционни хлябове.

1. Пао де куежо (Бразилия)
Тези очарователни малки кифли със сирене могат да се намерят в цяла Бразилия и в няколко други страни от Южна Америка. Изработени от тапиока или царевично брашно. Те са без глутен.

2. Пейн де Манеж (Квебек)
Този обикновен бял хляб е френско-канадски и всъщност е известен още като хляб на фермера. Може да бъде направен само с брашно, вода и мая, но най-добрите версии се намазняват със свинска мас.

3. Нан (Индия)
Ще откриете този печен хляб в цяла Югоизточна Азия. Напоследък видяхме редица рецепти за пълнене на нан, така че не се ограничавайте да слагате в него каквото обичате.

4. Брецел (Германия)
Това са малки гевречета или в различни тестени формички, които могат да задоволят всеки вкус. Едрата сол, с която се поръсват ги правят изключително вкусни.

6. Чалла (еврейски)
Този плетен яйчен хляб традиционно се сервира в събота и празниците, за да отпразнува мана, паднала от небето, за да нахрани евреите по време на тяхното изселване от Египет.

7. Пан (Мексико)
Сладкият яйчен хляб обикновено е с анасон и е украсен. Сервира се в деня на мъртвите.

Спорт

още

Коментари

  1. 2018.08.10 | 14:36

    Може ли да сте толкова загубени? "Пен дьо менаж" се чете, а не "пейн де манеж"!!!!

  1. 1

Напиши коментар

Най-четени

Най-коментирани

Любопитно

още

Анкета

Чай или кафе предпочитате?

Чай или кафе предпочитате?

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?