Космически екскурзовод е една от професиите на бъдещото

  • 01 април 2018 20:00

  • 1761
  • 0
Космически екскурзовод е една от професиите на бъдещото
© Pixabay

Космически екскурзовод е една от професиите на бъдещото. Това показват изследванията на международни компании за подбор на кадри.

25 млн. работни позиции ще изчезнат в следващите 10 години. Тяхното място ще бъде заето от роботи, а ние ще развиваме нови умения, предава БТВ.

„Работата в бъдеще ще бъде свързана с това, в което сме най-добри и това, което най-много ни харесва да правим, всичко останалото ще бъде предоставено на роботите”, каза Надя Василева, директор в Компания за подбор на кадри.

Така освен IT специалисти и лични финансисти, в бъдеще може да възникне нужда от адвокат по роботика и космически екскурзоводи.

Специалистът по космически науки Тихомир Димитров казва, че е напълно възможно някой ден да имаме нужда от гид в Космоса.

„Представете си частна космическа компания, която ви урежда частна екскурзия до Луната. Вие ще се изгубите на луната, ако кацнете там, без табели, така че като кацнете там ще е хубаво да има екскурзоводи”, заяви Тихомир Димитров.

Много от днешните деца ще имат професии, които по-възрастните не познават, но мечтите са същите: да си космонавт.

В бъдеще, когато попълваме молба за работа, освен владеене на английски, ще трябва да впишем и общуване с изкуствен интелект.

Последвайте канала на

Novini.bg
1761 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини