Колко тежат хората по света и на каква възраст умират?

  • 16 февруари 2018 11:07

  • 1881
  • 0
Колко тежат хората по света и на каква възраст умират?
© Pixabay

Поддържането на здравословно тегло е от съществено значение за вашето тяло. Според Лондонското училище по хигиена и тропическа медицина (London School of Hygiene & Tropical Medicine, LSHTM) средното тегло на човек е 62 килограма.

Колко тежат обаче хората по света?

Ще разберем това с помощта на World Life Expectancy, American Diabetes Association, Science Direct, Statistics Canadan и CanStar, пише providr.com.

Начинът на хранене, теглото им и общото здравословно състояние могат да бъдат повлияни от мястото, на което те живеят. Развитите страни имат висока степен на затлъстяване и диабет, а в по-слабо развитите страни това не се наблюдава.

Неограничените продукти и прекомерният достъп до тях всъщност могат да съкратят живота. Например; Съединените щати представляват само 5% от световното население, но са отговорни за над една трета от общото човешко тегло в света.

Вижте какви са средното телесно тегло на мъжете и жените, разпространеността на диабет тип II и продължителността на живота в различните страни по света:

Япония

Средностатистическият възрастен японец тежи 58 кг. Това е под средното тегло в света.

Над 7% от възрастните имат диабет тип II. Средната продължителност на живота при жените е 86.6 години, а при мъжете - 80 години.

Повече четете ТУК

Novini.bg
1881 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини