Ученици създадоха приложение, което показва Е-тата в храните (видео)

  • 06 февруари 2018 11:15

  • 1891
  • 3
Ученици създадоха приложение, което показва Е-тата в храните (видео)
© Novini.bg

Ученици от езиковата гимназия "Иван Вазов" от Смолян създадоха приложение, което показва Е-тата в храните. Приложението е във връзка със здравословното хранене и двойният стандарт в детските храни. Апликацията регистрира вредите на всеки консервант и оцветител.

Младежите направиха и демонстрация на мобилното приложение след конференцията „Здравословно бъдеще за Европа: здравословно хранене при децата", която е част от Българското председателство на Съвета на ЕС. Апликацията е безплатна.

"Имахме проблем, който трябва да се разреши. Нашите съученици не се хранят здравословно, което ни провокира да създадем приложението. Липсват превантивните мерки", казаха учениците.

На демонстрацията присъстваше и омбудсманът Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на.

Радина Лазарова
1891 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2018.02.09 | 23:04

3
чий го крепи комсомолката там, извинете?!?! навсякъде навряна и нищоправеща...

2018.02.09 | 23:04

2
БРАВО! А УЧЕНИЦИТЕ ОТ ТЕХНИКУМА ПО КОМПЮТЪРНА ТЕХНИКА СЪЗДАДОХА ЕТИМОЛОГИЧЕН РЕЧНИК НА БЪЛГАРСКИЯ ЕЗИК! Да живее всестранното образувание!!!!

2018.02.09 | 23:04

1
На кого му пука? Имаме си език(Български!), Имаме си "Български тълковен речник'', не знаеш ли разликата между ОБРАЗУВАНИЕ и ОБРАЗОВАНИЕ? Диалекта си използувай за комуникация със семейството си, но не се пъчи с него по форумите!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини