На какво се дължи дълголетието в "най-здравото село в света"

  • 28 януари 2018 18:00

  • 3992
  • 0
На какво се дължи дълголетието в "най-здравото село в света"
© Pixabay

Здравословното хранене, редовните тренировки, без тютюнопушене и много свеж, чист въздух са само някои от факторите, за които се твърди, че са полезни за нашето здраве и дори могат да добавят години към живота ни.

Но жителите на едно италианско селце, наречено "най-здравото" в света, изглежда знаят всички тайни на дълголетието, защото голяма част от тях са на над 100 години. Тогава какво правят те?

Водещият кардиолог д-р Асее Малотра е изучил живота е село Пиопи в Южна Италия за книгата си "Диетата на Пиопи" - 21-дневен план за начина на живот, за да разкрие какво го прави толкова здравословен.

Той открива, че местните хора консумират много малко захар, и по-точно само по едно сладко нещо на седмица.

Въпреки че пазят диета с високо съдържание на мазнини, жителите почти не страдат от сърдечни заболявания или диабет. Зеленчуците, рибата и зехтинът са основни в диетата им, докато месо, млечни продукти и рафинирани въглехидрати са по-рядко застъпени.

Освен диетата, има и други причини тези италианци да са толкова здрави. Тук няма стрес, спят седем часа в денонощието и се наслаждават на чаша вино на ден.

Д-р Малотра вярва, че страхът от мазнини кара хората да ядат повече захар и рафинирани храни, което има отрицателно въздействие върху здравето им.

Повече четете ТУК

Последвайте канала на

Novini.bg
3992 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини