Откриха руини от манастир на 1500 години (видео)

  • 21 декември 2017 16:25

  • 2771
  • 0
Откриха руини от манастир на 1500 години (видео)
© Pixabay

Израелски археолози откриха руини от византийска църква и манастир, построени преди 1500 години, при разкопки в предградията на Ерусалим, съобщиха ТАСС и Франс прес.

Впечатляващите руини от църква и манастир от византийската епоха са открити при разкопки в района Бейт Шемеш. На обекта археолозите попаднали на останки от каменни стени с импозантни размери, както и на мраморни архитектурни елементи, някои от които са дошли от днешната територия на Турция. Сред въпросните елементи е основа на колона, украсена с кръст и декоративни мотиви. Намерени са също части от мозайки с изображения на птици и плодове.

"Бяхме удивени от доброто състояние на руините от древни постройки и от многото находки - заяви ръководителят на археологическия екип Бинямин Сторчан. - Знаехме, че е имало древни църкви и манастири в района, но онова, което открихме, е много добре съхранено. Артефакти, намерени в голямо здание, което било манастирска постройка, свидетелстват, че мястото е било важен център по маршрута на древните поклонници."

Той отбеляза, че досега от земята са извадени само руините от малка част от манастира.

Последвайте канала на

БТА
2771 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини