Късметлия спечели рекорден джакпот в САЩ

Рекорден джакпот беше спечелен от американската лотария "Пауърбол". Наградата от над 758 милиона долара е най-голямата, спечелена от един билет. Шансовете за печалба са били 1 на 292 милиона.

Печелившият билет е бил продаден в пункт в бензиностанцията и мини маркет Прайд в Чикъпи, Масачузетс. Първоначално от лотарията, заявиха, че щастливецът е купил билета от пункт в близост до Бостън – от другата страна на щата. Шест часа по-късно Майкъл Суини – изпълнителният директор на "Пауърбол" заяви по местна радио станция, че е била направена грешка от превъзбуда. В същото време Суини поясни, че засега победителят не се е свързал с лотарията. Той каза още, че пунктът, от който е бил закупен билетът с печелившата комбинация ще получи бонус от 50 хиляди долара, съобщи БНР.

Спечелилият джакпота има възможност да получи сумата наведнъж, като в този случай би взел 480 милиона долара и половина преди заплащане на федерални и щатски данъци. Лотарията предлага и изплащане на цялата сума под формата на годишни вноски в продължение на 29 години.

Според компанията, която организира тази лотария след тегленето на числата снощи е имало шест билета с печалба от 2 милиона долара и 34 - с един милион долара. След падането на големия джакпот следващото теглене сумата за печелене се връща на 40 милиона долара.

"Пауърбол" е една от американските лотарии. Тя се играе в 44 щати, в това число Окръг Колумбия, Пуерто Рико и американските Вирджински острови. Миналата година трима си поделиха джакпота на "Пауърбол" от 1,6 милиарда долара.

Коментари

 1. 2017.08.25 | 15:39
  Чудо голямо , нали не е родни безценни рубли . Всяка червена отрепка и безмозъчен кретен ще ви каже , че долара няма стойност и е една безполезна хартийка .
  1. 2017.08.25 | 15:40
   Иди са самоубий няйде ва, су.пол такъв
  2. 2017.08.25 | 07:36
   Не е още но вече търговията с петрол с други валути започна а сащ няма икономика и д-то им е с китайски силикон и ще стане. Гадните им производства като например айпъл са напълно неконкурентноспособни на едно леново например
 2. 2017.08.25 | 15:39
  Тъп си ,като гъбена чорба !!
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Любопитно

още

Анкета

Как се подготвяте за наближаващите празници?

Как се подготвяте за наближаващите празници?

Избрано от Интернет