Какво се случва под кожата ни при слънчево изгаряне?

  • 09 юни 2017 13:00

  • 7155
  • 0
Какво се случва под кожата ни при слънчево изгаряне?
© Gettyimages

Периодичното нанасяне на слънцезащитен крем трябва да бъде също толкова естествено, колкото слагането в багажа на бански костюм за почивка на плажа.

Но понякога дори и най-ревностните здравни маниаци забравят да посягат към тубичката на всеки два часа - честотата за нанасяне на слънцезащитни продукти, препоръчана от Американската академия по дерматология.

Всички знаем какво се случва, когато получим слънчево изгаряне. В зависимост от това колко тежко е, зоната е гореща на докосване, възпалена е и боли, накрая няколко слоя кожа се обелват. Но какво става под кожата?

От марката продукти за грижа за кожата Dermologica посочват, че зачервяването при слънчево изгаряне е всъщност възпалителният отговор на тялото ви при разширяване на кръвоносните съдове.

Когато това усещане за затягане на кожата настъпи, вашето тяло губи влага. Действието на пилинга - обелването на повърхностния слой, е само начинът на тялото ви да се отърве от увредената кожа, според Американската академия по дерматология.

Всички тела са различни, а някои, след няколко дни на зачервяване, преминават направо от кожа в кожа, без този процес да е видим. Други получават тен. И някои хора не хващат никакъв тен и след изгаряне губят няколко слоя кожа.

Виж повече тук:

Последвайте канала на

woman.bg
7155 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини