Най-странните гръцки деликатеси

  • 07 юни 2017 13:17

  • 4056
  • 0
Най-странните гръцки деликатеси
© pixabay.com

Вкусът е толкова субективен, колкото и красотата. Затова някои храни, които са много често срещани в определена култура, се смятат за странни от чужденците.

Колкото и Гърция да ни е близка, като територия и кухня, и в южната ни съседка има определени ястия, които голяма част от българите не биха опитали.

Някои от тези храни се консумират само по време на специални поводи и празници, докато други се срещат само в определена област.
Вижте класация на най-странните гръцки деликатеси, съставена от GreekReporter:

Охлюви, изпържени в черупката си със сол, може и да ви звучат странно като ястие, но са вкусни и се смятат за голям деликатес в Гърция.

Супата пацас е традиция в Гърция и е обичана от много хора. В нея се включват животински крака и идва в Гърция от Турция през 20-те години на 20 век. Вече се досещате, че е вариация на нашата пача. И съседите ни я смятат за класическо лекарство срещу махмурлук през зимата.

Ще имате много възможности за дегустация на агнешки главички, ако посетите Гърция за Великден. Мозъкът на агнето се счита за най-добрата част от главата. Друга част, която се счита за деликатес, е езикът.

Кокореци е ястие, съставено от агнешко месо и натъпкано в червата на животното. То включва още сърца, черен дроб, далак и обикновено се сервира на Великден.

Повече четете ТУК


 

Последвайте канала на

Novini.bg
4056 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини