Четници дебаркираха на дунавския бряг в похода "По стъпките на Таньо войвода" (снимки)

  • 30 май 2017 15:47

  • 5461
  • 2
Четници дебаркираха на дунавския бряг в похода "По стъпките на Таньо войвода" (снимки)
© Булфото

С "дебаркиране" на дунавския бряг при тутраканското село Пожарево на млади четници започна 32-рият поход "По стъпките на Таньо войвода".

Патриотите разиграха възстановка на събитията от 17 май 1876 г., когато четата на Таньо войвода стъпва на българския бряг. Над 400 ученици от силистренски и разградски училища тръгнаха по маршрута на четата и ще преминат през Тутракан, Исперих, Разград и Попово.

Традиционен организатор на събитието е Културно-просветното дружество „Родно Лудогорие” с председател д-р Анатолий Кънев. По време на четиридневния преход в населените места се организират прегледи на маршовата песен и посещения на исторически забележителности в региона.

Проявата е под патронажа на президента на Република България Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на и е част от националния календар на Министерството на образованието и науката. Като научни консултанти в похода ще участват акад. Георги Марков и проф. Христо Матанов, както и представители на Образователното министерство и Министерството на отбраната. В част от събитията по традиция се включва музикантът Теодосий Спасов със своята инструментална група.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
5461 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
терминатор

2017.06.01 | 14:22

2
Кога ще започне възстановката и честването на : "По стъпките на Хайдуккостовата Хвърковата чета",за да се подготвям за този светъл"празник" на българската "демокрация"?

2017.05.31 | 11:58

1
Mladite putentsa na snimkata i te li ste varvqt po marshuruta ?

Добави коментар

Водещи новини