"Европа танцува" на 8 май под куполите на Ларгото

  • 03 май 2017 12:45

  • 1451
  • 3
"Европа танцува" на 8 май под куполите на Ларгото
© Булфото

Палитра от традиционни танци на европейските народи ще представят професионални и любителски състави на концерта "Европа танцува" на 8 май от 16.00 ч. под куполите на Ларгото. Събитието по повод на 9 май - Деня на Европа, е в рамките на Европейския музикален фестивал. Входът е безплатен, съобщават организаторите.

Чешка полка, австрийски валс, италианска тарантела, полска мазурка, румънски, гръцки, испански и норвежки танци ще види и ще чуе публиката на музикално-танцовия проект. Българската фолклорна традиция също ще бъде представена подобаващо в спектакъла. Ще участват 15 танцьори от трупата на Нешка Робева "National Art", танцови двойки от формацията "Азтиденс", специализирана в европейските народни танци, както и детският фолклорен ансамбъл "Здравец" с ръководител Георги Стоянов.

Много хумор, добро настроение и изненади за публиката са подготвили и водещите на концерта - солистите на Музикалния театър Катерина Тупарова и Александър Мутафчийски. Музиката ще изпълнява на живо Софийският духов оркестър с диригент Юли Дамянов.

Концертът бе планиран и обявен за откритото пространство на площад "Независимост", но поради неблагоприятната метеорологична прогноза за 8 май ще бъде на закрито - в Античния културно-комуникационен комплекс "Сердика". Достъпът е откъм подлеза между Министерския съвет и президентството и откъм входа на метрото (църквата "Св. Петка Самарджийска").
"Европа танцува" се организира със съдействието на Полския институт и Унгарския културен институт в София.

През май на Европейския музикален фестивал предстоят още концертите на Веско Пантелеев - Ешкенази с музика от Вивалди и Пиацола на 20 май, и на Смесения хор на Университета Bucknell от САЩ на 31 май.
Европейският музикален фестивал, организиран от агенцията "Кантус фирмус", е в Календара на културните събития на Столичната община, съорганизатор е Министерството на културата.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1451 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Долу Европата

2017.05.07 | 15:59

3
Ден на победата над Фашизма ,,а в пропадналата България вече управляват фашисти което е СРАМ и ПОЗОР за България

2017.05.04 | 14:08

2
другарката фандъкова ще държи реч , заобиколен от придружаващите я другари...

2017.05.04 | 14:08

1
За да сме по-точни, 9 май е Деня на Победата.

Добави коментар

Водещи новини