Хранителните режими на седем световноизвестни спортисти

  • 01 март 2017 10:34

  • 1813
  • 0
Хранителните режими на седем световноизвестни спортисти
© Getty Images

Мъжете и жените консумират средно съответно 2800 и 2300 калории на ден и спортуват половин час, но за най-добрите спортисти в света това съвсем не е достатъчно.

Компанията за онлайн залози Ladbrokes изследва диетите и тренировъчните режими на известни спортисти, за да разбере какво е ежедневието им, сравнено с това на обикновените хора.

Изследването на Labrokes се основава на интервюта, статистика и коментари на треньори в различни видове спорт – от футбол до бокс.

От 5500 калории дневно при Анди Мъри до изтощаващите 8-часови тренировки на ММА боеца Конър МакГрегър. Business Insider разказва как се хранят и как тренират едни от най-добрите спортисти в света.

Юсеин Болт

Калории: 5500

Тренировки: 3.5 часа на ден

Болт има една от най-изненадващите диети в списъка. Според Huffington Post той обича да похапва пилешки нъгети и крилца сутринта, преди да излезе на пистата. Той изял 1000 пилешки нъгета, докато се състезавал на Олимпийските игри в Пекин през 2012 г.

Диетата му се състои от 60% протеини, 30% въглехидрати и 10% мазнини. На закуска той похапва шаран, варен банан или сладък картоф. Обядът му често се състои от паста с пилешко месо, а вечерята обикновено е от ориз с грах и свинско месо.

Макар че тренира само 3.5 часа на ден, Болт казва, че просто „се концентрира да бъде най-добрия на всички времена“.

Прочети повече ТУК.

Последвайте канала на

Novini.bg
1813 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини