Учените подмладиха стара мишка с кръвта на тийнейджъри

  • 17 ноември 2016 12:47

  • 5150
  • 2
Учените подмладиха стара мишка с кръвта на тийнейджъри
© Getty Images

Фонтанът на младостта явно не се интересува от кой вид сте. Може да звучи като невероятна градска легенда, но истината е, че учени са намерили доказателство, че инжектирането на млада човешка кръв в по-стари тела наистина води до подмладяване. Дори и тези тела да не са на хора, пише сп. "Обекти", цитирайки Science Alert.

В изследването учените са използвали кръв, дарена от група здрави млади 18-годишни участници (хора) и са я инжектирали на 12-месечни мишки, което е еквивалента при мишките на 50 години от възрастта на хората.

В продължение на три седмици мишките са получавали два пъти седмично човешка кръвна плазма - кръвният компонент, който според учените е отговорен за подмладяването.

Новата кръв е подмладила мишките, които започнали да тичат наоколо наравно с по-младите си събратя. В допълнение тяхната памет се подобрила значително.

Последвайте канала на

Novini.bg
5150 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Benirey

2016.11.18 | 10:29

2
Малко съм скептичен по тази тема. Това че са започнали да тичат наравно и паметта им се е подобрила не означава подмладяване. Има всякакви хапчета и добавки в днешно време, които въздействат така и на хора.

2016.11.17 | 23:04

1
Това е установено много много одавна, само че не директно с кръв, а с урина, която е изходен продукт от кръвта. Чрез пиенето на детска урина има много примери за подмладяване и дълголетие.

Добави коментар

Водещи новини