6 очевидни признака, че прекалявате със захарта

  • 22 октомври 2016 14:42

  • 3847
  • 0
6 очевидни признака, че прекалявате със захарта
©

В наши дни напълно да се избегне консумацията на захар е практически невъзможно, а е важно да се контролира количеството й.

Лекари от цял свят продължават да изучават вредното въздействие на захарта и я посочват като основна причина за затлъстяването и развитието на други проблеми със здравето.

Американският експерт по фитнес и здравословно хранене Браян Сюки назова 6-те очевидни признака, сочещи прекомерна консумация на захар.

1. Бърза промяна на настроението

Консумацията на захар повишава нивото на захарта в кръвта и провокира чувство за радост. Когато обаче нивото на кръвната захар падне, настроението се влошава и като резултат човек изпитва силен апетит да изяде нещо сладко, което отново да го накара да се чувства добре. Този цикъл се повтаря отново и отново, водейки до неумерена консумация на сладко и зависимост от него.

2. Постоянен апетит за сладки храни

Когато консумираме много захар, в мозъка се изработва допамин – невромедиатор, който мотивира човека да постига целите си, да удовлетворява желанията си и своите потребности. Като резултат постоянно ни преследва желанието да изядем нещо сладко.

Прочети повече тук:

Последвайте канала на

Novini.bg
3847 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини