Защо да ядем тиква за закуска

  • 21 октомври 2016 10:27

  • 25922
  • 2
Защо да ядем тиква за закуска
© Getty Images

Тиквата е вкусното и здравословно богатство на есента. Освен, че тя е символ на Хелоуин е и много богата на витамини и минерали, което я прави добър избор за закуска.

Обикновено ние я консумираме за десерт или самостоятелно. В България, най- популярните начини за приготвяне на тиква са тиквеник и печена тиква с мед и орехи. В Америка, обаче консумират тиквата на каша и с овесени ядки, съобщават от foodpanda.

Ето и още няколко предложения как да закусвате с тиква.

1. Мъфини от тиква - Все по-често заемат заслужено място в здравословната кухня. Приготвят се лесно, вкусни са и удобни за носене в офиса или на училище.

2. Френски тост с тиква- Френският тост с тиква е много полезен за закуска и набавя всичко необходимо на организма, за да се чувстваме бодри и тонизирани през деня. Приготвя се с филии пълнозърнест хляб, намазан с масло, парченца тиква и орехи.

3. Овесени ядки с тиква
- Това е най- лесната и бърза закуска. Приготвяте тиквата на каша, с малко прясно мляко и овесени ядки.

4. Крем карамел с тиква- Ако искате да впечатлите вашето семейство и гости, направете крем- карамел с парченца тиква.

Знаете ли че?

Илинойс е "Световна столица на тиквата". Градът произвежда 85 процента от тиквените консерви на планетата.

Последвайте канала на

Novini.bg
25922 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2017.03.05 | 13:09

1
Илинойс е щат, тикви!

2017.09.18 | 16:41

2
Знаем, че е щат. Следователно ще бъде щат на тиквата.

Добави коментар

Водещи новини