С коя ръка да държим телефона си, за да имаме добър сигнал?

  • 14 септември 2016 10:38

  • 2051
  • 0
С коя ръка да държим телефона си, за да имаме добър сигнал?
© Getty Images/Guliver

Когато останем без покритие или мобилният ни телефон не работи добре, често обвиняваме мобилния оператор, инфраструктурата в страната или собственото ни устройство. Но решението на проблема може би е в собствените ни ръце - буквално, пише ВВС.

Доклад, поръчан от Северния съвет на министрите – организация за сътрудничество между държавите от Северна Европа (Исландия, Дания, Швеция, Финландия и Норвегия), които са глобални лидери в технологиите, анализира доколко ефективно мобилните телефони изпращат и получават сигнали. Ръководителят на изследването, проф. Герт Педерсен от университета в Аалборг, Дания анализирал получаването на сигнали от различни видове мобилни телефони и таблети. Данните показали, че ръката, с която държим телефона, когато говорим, е от голямо значение за оптималното приемане на сигнала.

При интелигентните телефони, които се произвеждат днес, антените не се виждат, те са скрити в телефона, за да се намалят размерите му. Но това спестяване на пространство има своята скрита цена. Според проф. Педерсен "доброто настройване на антената на телефона е много важно, за да се гарантира радиофоничното покритие".

Вижте както още трябва да знаете, докато говорите по телефона тук:

Последвайте канала на

Novini.bg
2051 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини