Много млади мъже спят на включено осветление заради страха от тъмно

  • 19 август 2016 11:24

  • 4327
  • 3
Много млади мъже спят на включено осветление заради страха от тъмно
© Getty Images/Guliver

Ново проучване разкрива, че близо половината от мъжете под 30-годишна възраст във Великобритания се страхуват от тъмното и поради тази причина спят на включено осветление.

Допитването, направено по поръчка на "Уорнър брадърс", показва че двойно повече мъже, отколкото жени, настояват да спят на включено осветление.

Още по-голям процент представители на силния пол - 73 на сто, признават, че мракът кара сърцата им да бият по-силно. Оказва се също, че младите мъже са три пъти по-склонни в сравнение с дамите на тяхната възраст да крещят от ужас.

Близо 50 процента от представителите на силния пол под 30-годишна възраст не крият, че си намират извинения да не проверяват на какво се дължат подозрителни шумове, ако ги чуят посред нощ.

Проучването показва също, че мъжете се по-боязливи и по отношение на среднощни натрапници - само 20 процента от тях са готови да се изправят срещу неканен гост.

"При младите мъже фобията от тъмно се изостря с падането на нощта. Поради тази причина много от тях отказват да гасят осветлението, когато дойде време за сън. Страхът им е породен от идеята, че трябва да са особено бдителни по тъмно, за да предпазят себе си и близките си, което предизвиква прилив на адреналин. Младите мъже са особено боязливи, тъй като на подсъзнателно ниво увереността им, че могат да се защитят, обикновено е по-слаба от тази на по-възрастните представители на силния пол", обяснява психоложката д-р Беки Спелман, пише БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
4327 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Владимир

2017.08.19 | 17:38

3
Продължавайте да тъпчите храните с женски полови хормони и скоро мъжете ще почнат и да раждат! Изпедерастиха се тия англичани!!
vat

2016.08.20 | 10:51

2
Ми П.е.д.а.л.и какво да очакваш?Жените им ще ги пазят.
Над 6 мильона

2016.08.19 | 13:09

1
Мюмуна са се пренаселили по Кърджалийския край и се крещи от ракетни площадки на неразбираем език.Застрашена е националната сигурност на Български граждани.Аз от АК-7,62 не се разделям,че знае ли човек?

Добави коментар

Водещи новини