Къщичка за книги има вече в Бургас (снимки)

  • 23 април 2016 14:47

  • 4528
  • 1
Къщичка за книги има вече в Бургас (снимки)
© Булфото

Младежи от областната структура на ГЕРБ-Бургас изработиха "къщичка" за книги. Тя е поставена в Борисовата градина по случай 23 април - Световен ден на книгата и авторското право. На събитието присъстваха министърът на околната среда и водите Ивелина ВасилеваИвелина Василева Ивелина Веселинова Василева е родена на 8 октомври 1969 г. в Бургас. През 1988 г.  завършва и кметът Димитър Николов.

 

Младежите поставиха книги от различни жанрове. Такива "къщички" са много популярни в европейските държави и са със свободен достъп до гражданите. Всеки, който седне да отдъхва на пейка в парка, може да си вземе книга или списание и да чете свободно, каза Николай Василев, областен координатор на Младежката структура на ГЕРБ в града.

По-късно днес министър Василева даде старт на кампанията "Стари вестници за нови книги". Събитието се състоя на лятна сцена "Охлюва" в морската градина.

Инициативата се провежда под патронажа на министъра и е подкрепена от общините Бургас и Несебър и техните кметове Димитър Николов и Николай ДимитровНиколай Димитров Николай Кирилов Димитров е роден на 11.05.1965 г. Първите 7 години от ученическия си живот прекарва в. От 14.30 часа министър Василева ще е гост на премиерата на новия роман на акад. Антон Дончев "Сянката на Александър Велики".

Последвайте канала на

Константин Тодоров
4528 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
angeliada

2016.05.04 | 23:09

1
добре са направили хората

Добави коментар

Водещи новини