12 храни за спокоен сън

  • 04 април 2016 17:16

  • 3304
  • 2
12 храни за спокоен сън
©

През деня се чувствате изтощени и единственото, за което си мечтаете, е отморяващ сън, но вечер, когато се разположите удобно в леглото и сложите глава на възглавницата, нещо ви пречи да заспите и усещате неизразходена енергия в себе си? Да, вие имате проблеми със съня, което е опасно за здравето и нервите ви.

Причините за този крайно неприятен проблем могат да бъдат най-различни. Вероятно сте подложени на стрес, заради лични или професионални проблеми, или не изразходвате енергията си напълно. Можем да изброим още много фактори, но нека се спрем и на една важна подробност: храната, която приемате оказва силно, дори решаващо влияние върху организма ви. Важно е преди сън да ядем храни, които имат успокояващо действие, за да успеем да заспим. Приемайки правилните вещества няма да ни заложи да прибегнем към приспивателни или успокоителни лекарства.

1.Череши

Освен че са толкова неустоими и вкусни, черешите съдържат голямо количество мелатонин, който подпомага хубавия сън. Преди да заспите изпийте чаша с освежаващ фреш от череши и ще се радвате на спокойна почивка.

Повече четете тук

Последвайте канала на

woman.bg
3304 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
angeliada

2016.05.06 | 22:13

2
стана ми интересно
Gosho

2016.04.05 | 09:33

1
To za jenite e qsno che nai hubavoto nesto za da spqt spokoino e HUQ

Добави коментар

Водещи новини