Интервю с Джейми Оливър

  • 01 април 2016 11:07

  • 1832
  • 1
Интервю с Джейми Оливър
©

Прочутият британски готвач е автор на най-интересните готварски книги, а според нас е и истински мъж-мечта.

„Голият готвач“ Джейми Оливър вече отдавна е един от най-известните и обичани кулинарни герои на света. Той е автор на 28 телевизионни предавания и 17 книги и е най-продаваният британски писател в историята след Джоан Роулинг. Империята на Оливър включва едноименно списание, кулинарни школи, производство на кухненски прибори и разработка на приложения за смартфони. Предаванията на Джейми се транслират в над сто страни на всички континенти. Книгите му са преведени на 35 езика и постоянно заемат горните места в класациите на бестселърите не само във Великобритания, но и по целия свят. Оливър е неизчерпаем ресурс за съвременната гастрономия. Той наистина има безкраен запас от енергия, страст към кулинарно-обществената дейност и лоялност към публиката.

Поредното му предизвикателство срещу индустрията на бързите закуски и полуфабрикатите бяха книгите му за бързи домашни рецепти. Дебютната му творба за скоростна кулинария стана бестселърът „Обяд за 30 минути“, издаден през 2010 г.. Миналата есен Оливър съкрати времето за приготвяне двойно, а книгата „Обяд за 15 минути“ се разграбва като топъл хляб – или като неговите вкусни шедьоври „суперскумрия“, пирожки с раци, пикантна супа с фиде и тиква и топчета „чили кон карне“. Какъв ли ще е следващият гастрономичен рекорд на Джейми?

Но човек не може да се издържа само с писане. На 39 години Оливър вече е открил около 40 ресторанта по цял свят. Първият ресторант от веригата е открит преди пет години в Оксфорд, малко по-късно Джейми отвори още две заведения в други британски градове, а после и в Дубай, Сидни и Дъблин. Веригата „Jamie’s Italian“ включва семейни ресторанти с открита кухня, външен щанд, домашни спагети и традиционни италиански предястия. Менюто до голяма степен се базира на италианските сезони на предаването на Оливър по ВВС и на книгата „Моята Италия“.

Повече за този изключителен кулинар ще разберете от интервюто с него, което може да прочетете тук.


 

Последвайте канала на

woman.bg
1832 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
beIN SPORTS

2016.06.09 | 16:55

1
bih ql tova koeto e izsrall

Добави коментар

Водещи новини