Транссексуален мъж от Еквадор се прочу с бременността си

  • 25 декември 2015 09:34

  • 7252
  • 1
Транссексуален мъж от Еквадор се прочу с бременността си
© Архив

Двойка от Еквадор "написа" историята с уникална бременност - бъдещият баща износа бебето на своята транссексуална половинка предаде БТА, позовавайки се на АП.

Щастливите и необичайни родители са Фернандо Мачадо, който в миналото е бил жена на име Мария, и Диан Родригес, която в миналото е била мъж на име Луис. Сега Фернандо-Мария е бременна с бебето на Диан-Луис. Родригес е от Еквадор, а Мачадо е от Венецуела. Двамата приемат хормони, за да заприличат повече на пола, от който искат да бъдат, но не са се подлагали на интервенция за неговата смяна и тяхното бебе е било заченато по традиционния начин.

Двойката направи бременността си обществено достояние, за да привлече вниманието върху транссексуалните и да накара хората да променят отношението си към тях. Смята се, че подобна бременност е първа в Латинска Америка, където Римокатолическата църква има силно влияние. Засега църквата не е коментирала бременността на необичайната двойка.

Транссексуалните са обект на дискриминация в Латинска Америка. Между 2008 г. и 2011 г. 7 процента от убийствата на транссексуални в света са станали именно в Латинска Америка. Става дума за общо 664 случая.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
7252 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2017.06.26 | 15:43

1
Такива изроди,трябва да бъдат убивани с камъни !

Добави коментар

Водещи новини