В Италия правят приюти за банкрутирали след развод мъже

  • 10 декември 2015 14:19

  • 1359
  • 1
В Италия правят приюти за банкрутирали след развод мъже
© Getty Images

В няколко големи градове в Италия едновременно се откриват приюти за мъже, преживели развод и останали без покрив над главата. Градските власти планират да създават тези приюти в пустеещи хотели, съобщава "Российская газета".

Множество социологически изследвания показват, че все по-често след развод италианските мъже попълват редиците на т.нар. нови бедни – бившите им съпруги ги гонят от дома, лишавайки ги от имущество и подслон, и така ги довеждат до банкрут, пише "Фокус"

Появата на тази тъжна тенденция на Апенините далеч не е толкова проста. По закон при развод мъжете са задължени да плащат издръжка не само за децата, но и да осигуряват на бившата съпруга стандарта на живот, към който е свикнала по време на брака. Практически това се изразява в средно около 1000 евро на месец, което се оказва непосилна дори за работещите италианци.

В допълнение, в 58 на сто от бракоразводните дела жилището се дава на жената и децата. Всички тези обстоятелства заедно помагат за нарастващия брой мъже, които не могат да си позволят да плащат наем и често се налага да спят в колите си.

Последвайте канала на

Novini.bg
1359 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.12.10 | 15:43

1
Феминизма в действие.

Добави коментар

Водещи новини