Гъста мъгла се спусна над Европа (видео)

  • 02 ноември 2015 20:06

  • 3441
  • 0
Гъста мъгла се спусна над Европа (видео)
© Getty Images/Guliver

Гъста мъгла блокира въздушния трафик на редица европейски летища, довеждайки до анулирането на полети на лондонското "Хийтроу" и предизвиквайки големи закъснения най-вече в Амстердам и Франкфурт, предаде Франс прес.

Европейската организация за безопасност на въздухоплаването Евроконтрол съобщи също за закъснения в Париж, Щутгарт, Хамбург, Берлин, Люксембург и Брюксел, като най-засегната бе Великобритания. Около 200 полета за и от лондонските летища "Хийтроу", "Гетуик" и "Сити" бяха отменени или значително забавени от мъглата, допълва БТА. Засегнати бяха и летищата в Ливърпул, Манчестър, Глазгоу, Белфаст, Лийдс Брадфорд и Кардиф. Хиляди пътници останаха блокирани от природното явление.

Лошото време възпрепятства и пътуването по земя, както и железопътния транспорт. "Продължаваме да отчитаме намалена дейност заради мъглата в цяла Великобритания и Европа, която се очаква да се задържи и утре", информира в Туитър летище "Хийтроу", един от най-натоварените транспортни центрове в света. За британската столица, както и за голяма част от страната, днес бе обявен жълт код от националния метеорологичен институт заради тежки метеорологични условия.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3441 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини