Фризура вдига цената на камилата

  • 21 октомври 2015 08:32

  • 2527
  • 0
Фризура вдига цената на камилата
©

Шармантни прически вдигат цената на камили в Пакистан. Находчиви търговци измислят какви ли не методи, за да успеят да продадат стоката си. На пазара за едър добитък в пакистанския град Карачи вече се търгува с камили, минали през местния бръснар, пише в. "България днес".

Али Хасан е един от камиларите, които се преквалифицират в бербери. Въоръжен само с ножица и търпение, мъжът твори всякакви видове прически на чифтокопитните животни. Необходими са му близо 8 часа, за да завърши интересната нова визия на камилата, с която се захваща. По думите на коафьора изкарва средно по 20-30 долара за едно животно.

"Това е доходоносен бизнес за бедняк като мен. Особено много работа имам около празника Курбан Байрам, тогава всички искат да си купят камила и търговците се побъркват. Едва смогвам с поръчките", разказва Али.

Според продавачи цената на камилата скача драстично, ако преди това мине през дизайнерските ножици. Близо 100-130 долара повече може да изкара добре обръсната камила.

Бръснарят споделя още, че знае над 15 вида дизайн за камилска вълна и навремето неговите предци са подкастряли руното на двугърбите.

Последвайте канала на

Novini.bg
2527 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини