11 здравословни храни, които да държим във фризера си

  • 19 септември 2015 13:43

  • 5125
  • 2
11 здравословни храни, които да държим във фризера си
©

Следването на здравословно хранително меню може да бъде толкова лесно, колкото снабдяването на кухнята ви с всички необходими храни.

През забързаната работна седмица, особено вечерите, вместо да преглеждате списъка с телефонни номера за поръчка на храна за вкъщи, няма ли да е страхотно, ако можете да разчитате на здравословна и засищаща организма вечеря, изискваща само 10 минути време за подготовка?

Потърсихме мнението на деветима специалисти по здравословно хранене, един специалист по здравословен начин на живот и един лекар – кои са храните, които държат във фризера си за онези вечери, в които са притиснати от времето?

Хвърлете поглед на списъка:

Сьомга

Лекарят и специалист по здравословен начин на живот Робин Бързин препоръчва да държим на една ръка разстояние сьомга. „Ако ми потрябва здравословна храна, знам, че е там и че не се налага да се тревожа за купуването на качествена риба. Пека я и я съчетавам с печени зеленчуци”, казва Бързин.

Киноа и черен боб и фъстъчено масло

„Ако трябва да обядвам или вечерям сама, една купичка киноа ми осигурява достатъчно засищащи протеини. На свой ред фъстъченото масло е богато на хранителни вещества и снабдява тялото ми с всичко необходимо”, споделя нутриционистът Елиса Гудман. Тя допълва порцията си с малко тиква, орехи, масло от авокадо и семена.

Повече четете тук

Последвайте канала на

Константин Тодоров
5125 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2015.09.21 | 23:29

2
11 трансгенетични храни в хладилника, нищо здравословно няма в тях.

2015.09.20 | 14:16

1
VSITCHKO OT FRIZERA TI TROVI KRUVTA-TOVA E GIGURNO

Добави коментар

Водещи новини