9 постъпки на шефовете, заради които добрите служители напускат

  • 16 септември 2015 17:23

  • 1881
  • 1
9 постъпки на шефовете, заради които добрите служители напускат
© Getty Images

Невероятно е колко често мениджъри се оплакват как най-добрите им служители напускат и с пълно основание — малко неща имат толкова скъп и разрушителен ефект за една компания, колкото добрите служители, които си тръгват.

Мениджърите имат склонност да обвиняват за проблемите си с текучеството всичко, за което се сетят, докато в същото време пренебрегват основния проблем – хората не напускат работата си - те напускат мениджъра си, пише Entrepreneur.

Тъжното нещо е, че това може лесно да бъде избегнато. Всичко, което се изисква, е да се види другата гледна точка и малко допълнителни усилия от страна на мениджъра. Първо, трябва да разбере кои са деветте най-лоши неща, които мениджърите правят, за да накарат добрите си служители да напуснат.

1. Те претоварват хората.

Нищо не изтощава добрите служители така, както претоварването. Да караш най-добрите си служители да работят здраво е толкова изкушаващо, че мениджърите често падат в този капан. Преработването на добрите служители е объркващо; то ги кара да се чувстват сякаш са наказвани за това, че си вършат работата добре. Претоварването на служителите също така се отразява на продуктивността.

Ново проучване на Станфорд показва, че продуктивността на час намалява рязко, когато работната седмица надхвърля 50 часа. След 55 часа пък пада толкова много, че просто не можете да свършите нищо на работа. Ако трябва да увеличавате работата, която талантливите ви служители вършат, по-добре да повишавате и статута им в компанията. Талантливите служители ще поемат повече работа, но няма да останат, ако работата ги задушава. Увеличенията на заплатите, повишенията и промяната на длъжността винаги са приемливи начини за увеличаване на обема на работа. Ако просто искате да увеличите работата им, защото хората са талантливи, без да променяте нищо друго, те ще си потърсят друга работа, която им предоставя това, което заслужават.

Прочети повече ТУК.

Последвайте канала на

Novini.bg
1881 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.09.16 | 22:10

1
Не ви е срам да критикувате шефовете ! :D

Добави коментар

Водещи новини