Учени правят молци хомосексуалисти, за да намалят популацията им

  • 18 юни 2015 07:42

  • 1253
  • 3
Учени правят молци хомосексуалисти, за да намалят популацията им
©

Престижният Природонаучен музей в Лондон извършва експерименти, които целят да се контролират популациите от молци, като мъжки екземпляри са подканени към хомосексуални връзки с помощта на женски феромони, предаде Франс прес.

Малко количество феромони са поставени върху восъчни плочици. При допира си до тях мъжките екземпляри стават привлекателни за други мъжкари от вида. "Въздействието на феромоните е толкова силно, че мъжките екземпляри не могат да идентифицират женска", заяви Джорджина Донован, говорителка на участващата в експериментите британска фирма "Екзосект".

"Ако мъжки екземпляр, който не е попаднал под въздействието на феромоните, влезе в контакт с друг мъжкар, който е бил под въздействието им, ще започне да демонстрира "репродуктивно" поведение, свързано например с размахване на крилца".

Тъй като всеки опит за съвкупление е стерилен, технологията позволява да се ограничи размножаването на тези насекоми. От Природонаучния музей отбелязаха, че експериментите позволили да се намали наполовина броят на молците.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1253 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
XXL

2015.06.18 | 09:51

1
А СТАВАЛИ ЗА ЦИГАНИ!!!!
wc

2015.06.18 | 09:51

3
щях и аз да попитам същото. орките много се размножиха.....

2015.06.18 | 09:51

2
xaxaxax cigani pederasi ujas

Добави коментар

Водещи новини