-
29 май 2015 13:01
- 1663
- 0
Мистерията на швейцарското сирене и изчезващите дупки в него най-накрая бе разбулена. Швейцарски селскостопански институт е открил, че малките частици сено са виновниците за известните дупки в сирената като Ементал и Апенцелер.
Докато млякото се превръща в сирене, тези "микроскопични частици сено" спомагат за образуването на дупки в традиционните швейцарски сирена. Финансираният от правителството институт Agroscope обяви вчера, че преминаването от някогашните методи на доене в плевни към напълно автоматизирани системи за доене е довело до намаляването на дупките в сирената през последните 15 години, защото използваните системи са по-хигиенични.
В поредица от тестове учените са добавяли различни количества прах от сено в млякото и са открили, че това им позволява да регулират броя на дупките.
Повече четете тук
Последвайте канала на
Коментари 0
ДобавиДобави коментар
Водещи новини
Пеевски: ДПС напуска АЛДЕ! Между нас има ценностен разлом - ние работим за хората, либералите за собствен интерес
23 декември 202411:45
Министърът на туризма: Няма решение за липсата на кадри по зимните курорти без вкарване на работна ръка от чужбина
23 декември 202409:20
Къде кучето на изчезналия Ники заведе майка му?
23 декември 202410:11
Извънредна ситуация в "Овча купел 2" в София, пожар е избухнал в жилище
23 декември 202411:20
Огромна трагедия на хижа Безбог, откриха мъртва жена
23 декември 202410:37
Товарен влак дерайлира край гара Батановци, движението е спряно
23 декември 202411:36
Затвориха Прохода на Републиката заради снегонавявания и закъсали тежкотоварни автомобили
23 декември 202410:17
Тръмп обеща да сложи край на „транссексуалния делириум“ и незаконната миграция още в първия ден на власт
23 декември 202409:47
Русия е разработила ваксина против рак, пуска я безплатно от догодина
23 декември 202411:20