-
29 май 2015 13:01
- 1659
- 0
Мистерията на швейцарското сирене и изчезващите дупки в него най-накрая бе разбулена. Швейцарски селскостопански институт е открил, че малките частици сено са виновниците за известните дупки в сирената като Ементал и Апенцелер.
Докато млякото се превръща в сирене, тези "микроскопични частици сено" спомагат за образуването на дупки в традиционните швейцарски сирена. Финансираният от правителството институт Agroscope обяви вчера, че преминаването от някогашните методи на доене в плевни към напълно автоматизирани системи за доене е довело до намаляването на дупките в сирената през последните 15 години, защото използваните системи са по-хигиенични.
В поредица от тестове учените са добавяли различни количества прах от сено в млякото и са открили, че това им позволява да регулират броя на дупките.
Повече четете тук
Последвайте канала на
Коментари 0
ДобавиДобави коментар
Водещи новини
Крум Зарков: Има криза в държавата. Действията на служебния кабинет са неубедителни
02 май 202408:34
Ексминистър Хинков: Обществените поръчки бавят изграждането на Националната детска болница
02 май 202408:31
Д-р Стефан Константинов: Няма място за две детски болници
02 май 202408:22
Велико Минков: Притеснявам се за сина си, Габриела не е в добро психично състояние
02 май 202409:35
Експертиза ще изясни точната причина за пожара след взрива на газова бутилка в Хасково
02 май 202407:47
Днес ще пазарувате за Великден? Ето колко ще ви излезе
02 май 202408:14
Ало измамниците с нова схема
02 май 202407:36
Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете след игра в Южния парк
02 май 202408:18
Земетресение край Пазарджик
02 май 202409:44