Ако искате преуспял мъж, станете скучна домакиня

  • 10 ноември 2014 16:53

  • 2717
  • 0
Ако искате преуспял мъж, станете скучна домакиня
©

Чували ли сте, че зад всеки успял мъж, стои по една успяла жена, но вече максимата ще се тълкува по-нов начин: "Зад всеки успял мъж, стои по една добра домакиня".

Мъжете със скучни, но съвестни съпруги, напредват по-добре в кариерата и получават по-големи възнаграждения, установи американско проучване, публикувано във в. Daily Mail.

И дамите, задомени с подобни съпрузи, постигат идентични резултати. Много е важно за повишенията в службата хората да имат "здрав гръб" у дома. И дамите, омъжени за скромни мъже, постигат идентични резултати. Много е важно за повишенията в службата хората да имат спокойствие у дома.

Оказало се, че мъжете със съвестни съпруги, дори и те самите да не блестят с особени умения, получават по-чести повишения и съответно по-големи заплати. Те могат по-добре да се съсредоточат върху кариерата си, когато у дома ги чака стабилна половинка. И обратното - ако съпругата е страстна, но разпиляна, от това неминуемо ще пострада кариерното развитие на половинката й, пише inews.bg.

Американските учени анализирали данните от голямо национално австралийско изследване, съдържащо икономическа и социална информация. От проучването станало видно, че за всяка точка, при която съпругата се отклонява от добросъвестното домакинство, мъжът и губи около 2 500 паунда годишно.

Служителите с особено съзнателни жени-домакини имали с 50 на сто повече шансове да получат повишение, отколкото останалите им колеги. Те получавали и много по-голямо удовлетворение от работата си.

Последвайте канала на

2717 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини