Кембридж вече с докторантура за шоколада

  • 18 август 2014 17:41

  • 1101
  • 0
Кембридж вече с докторантура за шоколада
©

Престижният британски университет Кембридж обяви докторат за шоколада към катедрата по инженерна химия и биотехнологии, съобщава АП.

Целта не е да се изяде, колкото се може повече шоколад, а да се открие начин, по който да се предотвратява топенето на шоколадовите изделия в по-топло време. Проблемът, който от университета искат да решат, е проблем, с който се сблъскват всички производители - дори най-качествените и скъпи шоколади се топят около 34 градуса по Целзий.

Тъй като става въпрос за докторат, кандидатите трябва да притежават диплома за висше образование по инженерна химия или физика на меките материали.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1101 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини