-
18 август 2014 17:41
- 1104
- 0
Престижният британски университет Кембридж обяви докторат за шоколада към катедрата по инженерна химия и биотехнологии, съобщава АП.
Целта не е да се изяде, колкото се може повече шоколад, а да се открие начин, по който да се предотвратява топенето на шоколадовите изделия в по-топло време. Проблемът, който от университета искат да решат, е проблем, с който се сблъскват всички производители - дори най-качествените и скъпи шоколади се топят около 34 градуса по Целзий.
Тъй като става въпрос за докторат, кандидатите трябва да притежават диплома за висше образование по инженерна химия или физика на меките материали.
Последвайте канала на
Свързани новини
Битката на върха в Ла Лига
Какво ще е различното в новозапалената вражда на Усик и Фюри
Левски избира между трима чужденци за нов треньор
ЦСКА - София опитва да привлече Доминик Янков
Фурние и Везенков измъкнаха Олимпиакос срещу последния в Евролигата
Байерн изнесе футболна лекция на РБ Лайпциг и се откъсна на върха
Коментари 0
ДобавиДобави коментар
Водещи новини
Борисов и Орбан разговаряха в Народното събрание
21 декември 202407:13
Корнелия Нинова за преговорите: Очевидно е, че върви пазарлък
21 декември 202409:46
На ход са криминалистите: Зловещи новини от издирването на 13-годишния Николай
21 декември 202409:51
Разказ от първо лице: Българи от Магдебург за нападението на коледния базар
21 декември 202407:56
Владимир Чуков за нападението в Магдебург: Това е чист терористичен акт
21 декември 202408:25
След нападението с жертви и десетки ранени: Шолц пристига в Магдебур
21 декември 202409:32
Моментът на задържането на атентатора от Магдебург
21 декември 202408:24
Планински спасител за двамата оцелели при трагедията в Пирин: Единият някак се е измъкнал невредим
21 декември 202408:42
Ще ни излезе ли по-скъпо трапезата за Бъдни вечер
21 декември 202408:49