-
18 август 2014 17:41
- 1104
- 0
Престижният британски университет Кембридж обяви докторат за шоколада към катедрата по инженерна химия и биотехнологии, съобщава АП.
Целта не е да се изяде, колкото се може повече шоколад, а да се открие начин, по който да се предотвратява топенето на шоколадовите изделия в по-топло време. Проблемът, който от университета искат да решат, е проблем, с който се сблъскват всички производители - дори най-качествените и скъпи шоколади се топят около 34 градуса по Целзий.
Тъй като става въпрос за докторат, кандидатите трябва да притежават диплома за висше образование по инженерна химия или физика на меките материали.
Последвайте канала на
Свързани новини
България U21 0:0 Турция U21
България пред Рубикон в Люксембург
Супер терен за "лъвовете" в Люксембург
Испания и Португалия имат значими цели в днешния ден в Лигата на нациите
ЦСКА - София тренира без Исека, Бусато сложи маска на лицето си
Изумителен вратар отчая "петлите" на полупразния "Стад дьо Франс"
Коментари 0
ДобавиДобави коментар
Водещи новини
Проверката на Главния инспекторат в МК откри системни нарушения и незаконосъобразно разходване на публични средства
15 ноември 202416:57
МИР коментира преместването на БАИ от новата сграда на ДПС - Ново начало
15 ноември 202416:52
МВР изпрати на премиера Главчев доклада за действията на полицията на протеста пред Народния театър
15 ноември 202415:15
Павлина Панова отново ще ръководи Конституционния съд
15 ноември 202416:23
Панчугов: В парламента наблюдаваме фарс, театър и помпане на мускули
15 ноември 202414:40
Георги Киряков: Политическата криза ще се продължи до края на президентския мандат
15 ноември 202415:19
Проф. Стоянов: Поведението на Петков и Пеевски е омерзително
15 ноември 202415:55
ГДБОП разби ОПГ за имотни измами
15 ноември 202414:31
Прокуратурата протестира мярката за неотклонение на Димо Алексиев
15 ноември 202414:18