Мажоретки в надпревара за "Златния помпон" в Албена

  • 23 септември 2011 09:05

  • 3014
  • 0
Мажоретки в надпревара за "Златния помпон" в Албена
© Булфото

Над 300 мажоретки ще се състезават за големия приз „Златен помпон" в едноименния международен фестивал на мажоретния танц. За девета поред година Албена ще домакинства на националната проява, в която най-добрите ще получат и плакети, изработени от скулптура в Добрич Христо Илиев.

В тазгодишното издание на феста ще участват състави от гр. Велика горица (Хърватска) и български мажоретки от градовете Панагюрище, Тервел, Нови пазар, Карнобат, Пловдив, Костинброд и Сливен.

Проявата е включена в програмата на Международната мажоретна асоциация /IMA/, чиито член е и учредената през април 2010 г. Българска мажоретна асоциация. На 23 и 24 септември във вариете-театър „Албена" ще бъде откриването на фестивала и конкурсната част в категориите ПОМПОН и БАТОН.

Изпълненията на красивите момичета ще бъдат оценявани от компетентно тричленно международно жури, което ще бъде обявено в деня на откриване на фестивала. Гражданите на Добрич ще имат възможност да се насладят на уменията и чара на мажоретките на 25 септември от 12.30 ч., когато те ще дефилират по централната улица на града. В 13 ч. същия ден на площад „Свобода" призьорите в „Златен помпон" ще получат своите отличия от кмета на Добрич Детелина Николова, която е патрон на феста.

Организатори на Деветия международен фестивал „Златен помпон" Албена - Добрич 2011 са община Добрич, Албена АД, Българска мажоретна асоциация и Сдружение „За децата на Добрич".

Почетен гост на фестивала е г-жа Желка Банович - председател на Хърватската мажоретна асоциация и международен съдия на IMА, организатор и домакин на осмото издание на европейски мажоретен шампионат в гр. Пореч, Хърватска, през 2011 г.

Последвайте канала на

3014 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини