Жените и новият бизнес

  • 05 юни 2014 11:35

  • 1056
  • 0
Жените и новият бизнес
©

Обществото е свикнало големите компании и предприятия да са основани от мъже. Напоследък обаче представителките на слабия пол все по-често се замислят да започнат нов бизнес, който да им осигури стабилен доход и повече свободно време за домакинство и грижи за децата. Според анализаторите жените имат добър шанс за успех в стартъп-компаниите.

Скорошни проучвания показват, че именно наличието на жени в екипа може да повиши значително потенциала на проекта. Може да се намерят редица обяснения за това, но специалистите са съгласни за едно – жените за разлика от мъжете не виждат проблема като цяло, а всичките му съставни части, обръщат внимание на детайлите, които могат да се окажат ключови. Точно затова дамите по-често постигат успех. Но въпреки тези добри перспективи малко жени се решават да започнат собствен бизнес – само 7 % от стартъп-компаниите са оглавени от жени.

Днес ще ви представим дами, които не само са започнали собствен бизнес, но и вече са постигнали успех в най-различни сфери. Последна мода Модата е изключително женска област, затова автори на огромно количество стартъпи в тази сфера са жени. В САЩ, Европа и Русия се срещат редица примери за това как една добра идея в модната индустрия може да се превърне в доходен бизнес.

Прочети повече ТУК.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1056 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини