Дан Прайс - човекът, който живее като хобит (снимки+видео)

  • 23 октомври 2013 17:01

  • 3029
  • 0
Дан Прайс - човекът, който живее като хобит (снимки+видео)
©

Запознайте се с Дан Прайс - американец, който живее в хобитова къщичка в щата Орегон, на която всеки почитател на "Властелинът на пръстените" може да завиди, пише Tastefully Offensive.

Всъщност увлечението на Дан е започнало доста отдавна - преди цели 20 години. Този алтернативен начин на живот струва на мъжа само 5000 долара на година като 100 от тях отиват за наема на земята, в която живее той, пише сп. "Обекти".


Преди години Дан работи като фотожурналист и като всеки обикновен човек се труди здраво, за да изплаща ипотеката на същата си. Един ден обаче мъжът се замислил за това как и дали е възможно да се живее без удобствата на съвременния живот и не след дълго Дан стегнал багажа си и се отправил към една полянка. Първоначално той опитал да живее в хижа и в палатка преди да се спре на хобитовия дом, който обитава и днес.

Дупката в земята едва може да приюти самия Дан, неговите дрехи, един CD плейър и книги, то тук се намира всичко, от което човекът има нужда.


"Всичко тук е на една ръка разстояние. Важен е мащабът и това, че мога да видя и да пипна всичко, от което имам нужда. Другото създава стрес", изтъква Дан Прайс и добавя, че отдавна не вярва в ипотеки и наеми.

Въпреки примитивния си дом, мъжът има интернет достъп, за който плаща 53 долара на месец, MacBook Air, смартфон и електричество. За да се издържа, той прави илюстрации за списание, което струва само 5 долара на книжка и рисува собствено издание, наречено "Моята мъничка къщичка", а освен това поддържа и тревата в местното гробище.

"Истината е, че хората са просто роби в своя живот и средният човек полага невероятно много усилия само за да оцелее", твърди Дан Прайс и не възнамерява да се върне обратно в лоното на цивилизацията.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
3029 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини