Международен ден на блондинките

  • 31 май 2013 10:14

  • 5140
  • 2
Международен ден на блондинките
©

31 май е обявен за Световен ден на блондинките.

Според много биолози естествените блондинки ще изчезнат от лицето на Земята през 2202 г. А последната блондинка ще се роди във Финландия, където живеят най-много русокоси мъже и жени. . Биолозите обясняват прогнозите си с това, че светлият ген е рецесивен, а тъмният е доминантен. Ако брюнет сключи брак с блондинка, децата им най-вероятно ще са с тъмни коси.

Първата известна блондинка в историята е богинята Афродита. Тя получила златните си кичури като подарък от Зевс. В наши дни някои блондинки също се смятат за богини. Тези жени обикновено знаят как да постигнат благоденствие, а в древността са признати от мъжете за най-прекрасната половина на човечеството.

Според преподавателя по психология от Университета на Нантер Тиери Мейер, тайната на привлекателността на блондинките е в това, че мъжете оглупяват, когато се изправят лице в лице с блондинка. По време на общуване с блондинка мозъчната дейност на мъжа намалява, коефициентът на интелигентност спада, а логически свързаните мисли отстъпват на желанието му да извърши нещо глупаво. Този ефект дори е получил името "бимбо илюзия" („бимбо“ означава хубав и глупав). Причината не е в жените и в светлите им коси, а в социалните стереотипи. По традиция за блондинките се казва, че са лекомислени.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
5140 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2013.06.03 | 03:06

2
тфа маце на снимката е толко секси че сега целият монитор е в с*ерма мама му д*ба

2013.06.02 | 15:11

1
Редактирам последното изречение така:По традиция за блондинките се казва,че са лекомислени и тъпи,търсещи само силни сексуални усещания и пълни джобове.Ето защо те са преобладаващи в профисия чалга-певица.

Добави коментар

Водещи новини