Слагат подвижни графити инсталации в Шумен

  • 15 април 2013 09:17

  • 1183
  • 0
Слагат подвижни графити инсталации в Шумен
©

Четири обемни буквени инсталации и подвижни графити стени ще бъдат изрисувани днес от 11:00 часа на бул. „Славянски" в Шумен.

Популярните графити артисти Николай Петров и Иво Илиев от графити група „140 идеи" съвместно с местния Александър Денчовски се заемат да освежат облика на града в рамките на проекта „Шумен - живият град".

Артистите са създали няколко проекта, базирани на българската писменост, и гарантират, че ще превърнат инсталациите в истински произведения на изкуството.
„Допада ни идеята за писмеността, тъй като за всеки графити артист буквите, и особено шрифтовете, са от огромно значение. За самия облик на стените сме заложили на елементи от глаголицата и на лика на Кирил, тъй като имено той я е създал", сподели Николай Петров.

Райтърите, както графити артистите наричат себе си, ще грабнат спрейовете под звуците на реге, хаус и хип-хоп и канят всички, които иска да се насладят на преобразяването на градската среда.

Мащабните буквени инсталации олицетворяват четирите елемента - огън, въздух, земя и вода, и ще изписват думите„Искра", „Камък", „Вятър" и „Капка". В следващите няколко месеца те ще бъдат изненадващо позиционирани на 4 локации в града и ще бъдат спонтанно размествани.

Мобилните графити стени ще обикалят 15 села и квартали на Шумен и ще се използват за гръб на сцена за улични спектакли.
 

Последвайте канала на

Novini.bg
1183 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини