Германци получиха писма от фронта пътували 71 години

  • 19 декември 2012 21:43

  • 3072
  • 1
Германци получиха писма от фронта пътували 71 години
©

В два германски града - Мюлхайм на Майн и в Офенбах тази седмица пет семейства получиха писма, пътували цели 71 години. Писма, писани в навечерието на Коледа през 1941 година от германски войници до семействата им, успяха да достигнат техните внуци.

Акцията проведоха "Дойче поп" и "Джърси поп", като организираха доставката на писма, писани от техните дядовци до днешните получатели, които са били на остров Джърси, малък остров в Атлантика между Англия и Франция, по време на Втората световна война. Общо 85 войнишки писма от онова време са изчезнали във вихъра на военните действия. След това те попадат в частни ръце и дълго време събират прах на тавана на една къща на острова. През лятото на тази година наследниците на къщата откриват писмата и ги предават в местното кметство с предложение да бъдат изпратени на получателите за които са адресирани.

Следва съвместната акция с "Дойче поп", Червения кръст и военни историци и невероятната изненада за наследниците. Някои от тях дори не познават дядовците си, от които обаче получиха войнишки писма, писани по време на войната. Един от внуците, получил полевото писмо на дядо си направи най-краткия, но точен коментар по този повод: "По Коледа наистина понякога стават чудеса".

Последвайте канала на

Novini.bg
3072 1

Коментари 1

Добави коментар
kirilenko

2013.01.27 | 19:12

1
за това са велики...

Добави коментар

Водещи новини